Україна

Україна і США розроблять стратегію протидії агресії РФ – Зеленський


Україна і США розроблять стратегію протидії агресії РФ - Зеленський

Америка залишається відданою наданню підтримки зусиллям України щодо захисту від російського вторгнення, запевнив глава Білого дому.

Україна та США розроблять стратегію, яка дозволить попередити нову агресію проти України. Про це у четвер, 21 вересня, заявив президент Володимир Зеленський під час перемовин із президентом США Джо Байденом у Вашингтоні.

“Ми досягли низки важливих результатів. Ми погодилися працювати над низкою стратегічних рішень, які дозволять нам попередити будь-яку нову агресію проти України, проти наших людей”, – сказав Зеленський. 

За словами українського президента, це “буде одним з наслідків Вільнюсу (саміту НАТО у Вільнюсі – ред.) і декларації країн “Великої сімки”, а також двосторонніх безпекових домовленостей”.

“Ми досягли нових домовленостей. Ми продовжимо працювати над Формулою миру і будемо готуватися до проведення саміту  з Формули миру. Дякую за всі ці аспекти. За 575 днів. Дуже дякую”, – наголосив Зеленський.

Президент США Джо Байден затвердив новий пакет допомоги для України. До нього увійдуть, зокрема увійдуть артилерія, снаряди та протитанкова зброя. 

США залишаються відданими підтримці Києва у захисті від російського вторгнення.

Білий дім звернувся до Конгресу з проханням схвалити додаткове фінансування для підтримки  України. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button