Україна

Україна і Польща побудують газопровід – Пустовойтенко розкритикував ініціативу – новини


Фото з відкритих джерел

Експрем’єр зауважив, що на Заході газу немає, блакитне паливо є російським

У питанні спільного будівництва газопроводу Україною і Польщею наша країна нічого не досягне, крім того, що знову буде допомагати Польщі. Про це в ефірі на “Першому Незалежному” заявив прем’єр-міністр України у 1997-1999 рр. Валерій Пустовойтенко.

https://www.youtube.com/watch?v=cWRU80vvhzc

Гість студії зазначив, що Україна вже допомагає Польщі, адже у сусідній державі ухвалили законодавчу ініціативу, яка дозволяє українським заробітчанам безперервно працювати у цій країні упродовж двох років.

Новини за темою: Ціна газу в Європі опустилася нижче 900 доларів за тисячу кубів: Названо причину

“А тепер, не дай Бог, ми будемо будувати їм за наші гроші газопровід, щоб брати звідти газ, із Заходу? А де на Заході газ? Це ж все одно російський газ. Він буде йти через “Північний потік-1” чи “ПП-2″, чи через Білорусь на Польщу. Хоча там зараз теж напруга – піде він чи ні? Я думаю, що цей транзит не буде деякий час працювати, тому що відносини Польщі і Білорусі сьогодні такі, що абсолютно невигідно це буде робити. Хоч для Білорусі – це дохід, гроші. Через неї проходить транзит і з цього вона має величезні гроші. І знову ж таки, це не зовсім гарне відношення щодо транзиту українського газу по території України. Тому ми нічого не досягли і нічого не досягнемо від цих відносин гарного, на мій погляд, крім того, що ми будемо знову допомагати Польщі”, – сказав Валерій Пустовойтенко.

Новини за темою: Тарифи на газ у лютому 2022 року: Яка ціна у різних постачальників

Нагадаємо, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час брифінгу в Києві повідомив, що Україна і Польща домовилися про будівництво газопроводу, який дасть змогу наростити обсяг блакитного палива, що постачається на схід.

Як повідомляли, транзит природного газу українською газотранспортною системою у січні впав до мінімуму за чотири роки. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив директор Оператора ГТС України Сергій Макогон.

Читайте також: “30 років транзиту: Як Україна втратила 400 мільярдів доларів”.


[ad_2]
Source link

Back to top button