Цікаве

Прищі і плями на підборідді: експертка пояснює, що може ховатися за цим

Однією з найпоширеніших причин, які ховаються за прищами і плямами на цій частині обличчя, є гормональний дисбаланс.

Доктор естетичної медицини Жонкіль Чантрі розповіла про те, чому найулюбленішим місцем появи прищів стає підборіддя. Доктор Чантрі зазначила, що існують загальні причини виникнення прищів, які включають вплив гормонів, генетичні фактори, особливості харчування і погану функцію кишечника, стрес і невідповідний догляд за шкірою. У деяких випадках прищі і плями після них є наслідком комбінації відразу декількох причин.

Але що може ховатися за неприємними висипаннями, запаленням і плямами, що з’являються тільки на нижній третині обличчя, підборідді?

Гормони. Експерт пояснює, що прищі на підборідді можуть означати, що відбуваються гормональні коливання, пов’язані з підлітковою фізіологією, перименопаузою, полікістозом яєчників, а також цілком нормальним менструальним циклом у дівчат і жінок гормональним висипань властиво з’являтися і на скронях, шиї, додала фахівчиня.

Механічне тертя. В даному випадку прищі можуть виникати як результат контакту шкіри з поверхнею, забрудненої бактеріями, – це може бути комір одягу або шарф, телефон, наволочка, медична маска.

“Якщо прищі на підборідді стали проблемою тільки в останні пару років, то, швидше за все, це пов’язано з носінням маски. Щоб уникнути проблеми слід носити чисті маски з натуральних матеріалів”.

Коли звертатися до лікаря. Експертка рекомендує при підозрі на гормональний дисбаланс, що викликає прищі, звертатися за консультацією до лікаря – терапевта або ендокринолога. Медпрацівники зможуть виконати необхідні аналізи крові і допомогти визначитися з лікуванням – іноді при даній проблемі потрібно гормональна терапія у вигляді певних ліків.

Крім того, людям, що страждають від занадто частих висипань, доктор Чантрі радить скорочувати вживання молочних продуктів і цукру.

Джерело medicalanswers.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

six + seventeen =

Back to top button