Україна

Україна і МВФ обговорили питання фіскально-бюджетної політики


Україна і МВФ обговорили питання фіскально-бюджетної політики

Данило Гетманцев заявив, що нині надважливим для продовження програм фінансування є прийняття законопроєкту 8401.

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики спільно з Міністерством фінансів провели зустріч з представниками МВФ з питань визначення українською стороною кроків у фіскально-бюджетній політиці. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев на своєму Telegram-каналі у вівторок, 16 травня.

“Спільно з Міністерством фінансів провели зустріч з представниками МВФ щодо визначення наших кроків у фіскально-бюджетній політиці”, – розповів урядовець.

Надважливим для продовження програм фінансування є прийняття законопроєкту 8401, відновлення середньострокового бюджетного планування, а також утримання від необдуманих та популістських ініціатив, що завдають прямої шкоди бюджету та державі під час війни, запевнив чиновник.

Партнери концептуально підтримали пропозицію стосовно залишення мораторію на штрафи та перевірки для підприємців, які здійснюють діяльність на територіях, наближених до бойових дій, додав Гетьманцев.

Як ми вже писали раніше, МВФ назвав умову зростання економіки України.

Навіщо Україні потрібна співпраця з МВФ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button