Україна

Україна і МВФ домовилися про нове фінансування


Україна і МВФ домовилися про нове фінансування

Домовленість відкриває шлях до отримання траншу в близько 900 млн доларів. Загалом йдеться про 15,6 млрд доларів протягом чотирьох років.

Україна та МВФ домовилися про другий перегляд програми в рамках Механізму розширеного фінансування EFF. Домовленість відбулася на експертному рівні, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

“У Фонді відзначили наш прогрес у виконанні зобов’язань у межах програми та відданість реформам. Ця домовленість відкриває шлях до отримання траншу в близько 900 млн доларів. Очікуємо, що відповідне рішення буде ухвалене Виконавчою радою МВФ найближчими тижнями”, – написав Шмигаль.

Він зазначив, що програма в рамках Механізму розширеного фінансування МВФ – це чотирирічна програма загальним обсягом 15,6 млрд доларів, “яка є важливою для підтримки нашої економічної стабільності та відновлення”.

Шмигаль висловив вдячність партнерам з МВФ та українській команді за послідовну й  злагоджену роботу задля успіху та процвітання нашої держави.

Нагадаємо, 6 листопада місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу щодо проведення другого перегляду виконання Україною програми Механізм розширеного фінансування.

Непроста місія МВФ: в чому складнощі перемовин з фондом

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button