Україна

Україна і Китай провели політичні консультації


Україна і Китай провели політичні консультації

Українська сторона висловила сподівання, що участь КНР у саміті в Швейцарії могла б стати гарною можливістю, щоб зробити практичний внесок у досягнення справедливого і довготривалого миру в нашій державі.

У Пекіні відбулися політичні консультації між Україною і КНР на рівні заступників міністрів закордонних справ. Про це повідомило МЗС України у середу, 5 червня.

Вказано, що українську сторону представляв перший заступник міністра закордонних справ Андрій Сибіга, а китайську – заступник міністра закордонних справ Сунь Вейдун.

“Сторони обговорили актуальні питання двостороннього порядку денного, намітили спільні кроки щодо активізації контактів на вищому і високому рівнях, посилення позитивної динаміки торговельно-економічної співпраці, а також подальшоі взаємодії в рамках міжнародних організацій”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначили, що співрозмовники наголосили на важливості дотримання принципів статуту ООН і міжнародного права. Як зазначили сторони, взаємна повага до суверенітету і територіальної цілісності є фундаментом, на якому ґрунтуються двосторонні відносини України і Китаю.

Сибіга поінформував Сунь Вейдуна про ситуацію в Україні, а також підготовку до Саміту миру в Швейцарії. Українська сторона висловила сподівання, що участь КНР у заході могла б стати гарною можливістю, щоб зробити практичний внесок у досягнення справедливого і довготривалого миру в нашій державі.

Посадовець наголосив, що єдиним підґрунтям для досягнення такого миру є українська Формула миру.

У межах робочого візиту Сибіги також відбулися зустрічі зі спеціальним представником уряду КНР з питань Євразії Лі Хуеєм, а також заступником завідувача міжнародного відділу ЦК КПК Чень Чжоу.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія і Китай намагаються послабити Саміт миру.

У свою чергу Китай заявив, що ніколи не “роздмухував вогонь і не підживлював полум’я” російсько-української війни.

Раніше Китай підтвердив, що не братиме участі у Саміті миру, оскільки його вимоги щодо участі РФ не були враховані.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button