Україна

Україна готує байдарочників для форсування Дніпра – Bild


Україна готує байдарочників для форсування Дніпра - Bild

При форсуванні річки Збройні сили України мають намір використовувати малі оперативні спецпідрозділи на байдарках.

Україна має намір звільнити тимчасово окуповані росіянами території і готується до контрнаступу у тому числі до форсування Дніпра. Зокрема, українських бійців для цього тренують німецькі інструктори. З воїнів ЗСУ роблять бойових байдарочників. Про це у п’ятницю, 28 квітня, пише Bild. 

Повідомляється, що українці вже пройшли основну підготовку. 

“Сорок бійців українського спецпідрозділу були розділені на чотири групи. Їх готували до виконання складного завдання”, – пише видання. 

Як пишуть журналісти, заняття відбуваються в тренувальному таборі на сході України. Під час них бійці у повному бойовому спорядженні переносять байдарки, а потім перепливають на них річки. Спецпризначенці при цьому мають при собі багато зброї.

“Байдарки краще за моторні човни підходять для непомітного наближення до ворога. Немає шуму двигуна і ви ближче до води, тому вас не так легко помітити”, – зазначають у Bild.

Повідомляється, що українські війсьокові користуються високотехнологічними саморобними байдарками, виготовленими за військовими стандартами.

“Їх можна розібрати та легко транспортувати”, – уточнють автори статті. 

Крім того, ці байдарки мають спеціальне покриття, яке забезпечує низький рівень інфрачервоного випромінювання. Їх майже не видно у темряві через прилади нічного бачення.

“Українські військові можуть майже непомітно та безшумно переправлятися через річки чи водойми. Завжди під захистом одного або кількох снайперів на своєму березі, котрі прикривають спецоперацію та забезпечують вогневу підтримку”, – сказано в повідомленні.

Нагадаємо, американське видання Newsweek з посиланням на “таємні документи Пентагону”, що потрапили в Мережу, стверджує, що запланований наступ України почнеться 30 квітня.

Контрнаступ вже йде “тихенько” – ЗСУ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button