Світ

Республіканці висунули на спікера Палати прихильника Трампа – ЗМІ


Члени Республіканської партії США обрали конгресмена Джима Джордана кандидатом на посаду спікера Палати представників. Про це у п’ятницю, 13 жовтня, повідомляє Bloomberg.

Джордан, якого підтримує колишній президент США Дональд Трамп, переміг представника Джорджії Остіна Скотта. Далі його кандидатуру передадуть на розгляд у повний склад Палати представників.

Для того, щоб бути обраним на посаду спікера необхідно набрати щонайменше 217 голосів, тобто більшість.

Раніше цього тижня Джордан програв лідеру більшості Республіканської партії у Палаті Стіву Скалізу, який зняв свою кандидатуру, коли стало очевидно, що він не набере необхідних для здобуття посади спікера голосів.

Джордан – ультраправий і консервативний республіканець, а також близький союзник 45-го президента США Дональда Трампа.

Палата представників США відправила у відставку спікера Кевіна Маккарті. Наразі ця посада є вакантною. Тимчасово виконуває обов’язки республіканець Патрік МакГенрі.

Раніше повідомлялося, що кандидатом на посаду спікера Палати представників США (нижня палата Конгресу) став Стів Скаліз. Проте 13 жовтня лідер республіканської більшості в Палаті представників США Стівен Скаліз оголосив, що виходить з перегонів за посаду спікера після того, як республіканці з нижньої палати Конгресу не змогли об’єднатися навколо його кандидатури.

Нагадаємо, 3 жовтня в США достроково усунули спікера Конгресу Кевіна Маккарті. Процедуру звільнення Маккарті ініціював його колишній партійний товариш, республіканець Метт Гетц. Він звинуватив спікера у “теоретичному укладанні секретної угоди з президентом щодо підтримки України”.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button