Україна

Ухвалено закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків


Ухвалено закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків

Очікується посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

Парламент ухвалив закон про страхування інвестицій від воєнних ризиків через Експортно-кредитне агентство. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Пропонується внести зміни до чинного Закону Про фінансові механізми стимулювання експортної діяльності, зокрема усунути прогалини, що обмежують можливість страхування вітчизняних інвестицій Експортно-кредитним агентством, в тому числі в умовах військових дій та повоєнного відновлення. У разі ухвалення документів і затвердження необхідних нормативних актів Кабміном і Нацбанком, український інвестор зможе звернутися безпосередньо в ЕКА, в один із банків або страхову компанію, які співпрацюють з ЕКА, й оформити відповідне страхування.

Як очікується, що ухвалення закону забезпечить підтримку економічної діяльності в Україні, посилення промислового сектору, а також створення нових робочих місць та наповнення податками бюджетів всіх рівнів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив на шостому німецько-українському економічному форумі. Глава держави зазначив, що важливо зараз запустити потік німецького обладнання як основи українських індустрій.

Також повідомлялося, що Світовий банк застрахував від воєнних ризиків перші інвестпроєкти в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button