Світ

Угорщина вимагає гарантій, що OTP Bank не повернуть до списку спонсорів війни

Угорщина вимагає гарантій, що OTP Bank не повернуть до списку спонсорів війни

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто

Сійярто зазначив, що запросив представників Нацагентства з питань запобігання корупції України до Будапешта, щоб вони могли домовитися про угоду.

Міністр закордонних справ і торгівлі Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщині потрібні гарантії від України, що OTP Bank у майбутньому не додадуть до списку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє Telex.hu.

“Виключення Україною OTP зі списку міжнародних спонсорів війни є кроком у правильному напрямку, але угорський уряд хоче гарантій того, що банк не буде додано до списку в майбутньому”, – зазначив Сійярто.

Він додав, що запросив представників Нацагентства з питань запобігання корупції України до Будапешта, щоб вони могли домовитися про угоду, яка гарантувала б, що OTP Bank не буде додано до цього списку в майбутньому.

“Якщо там буде досягнута обнадійлива угода, нам, звісно, доведеться подумати, яких кроків це потребуватиме з нашого боку”, – заявив Сійярто.

За його словами, НАЗК також має список, поданий під санкції, в якому досі значаться російський підрозділ OTP Bank і чотири менеджери угорських банків.

“Ми очікуємо, що ці чотири лідери OTP і російська структура будуть виключені зі списку українського антикорупційного агентства”, – зазначив міністр.

Нагадаємо, у травні цього року Національне агентство з питань запобігання корупції внесло угорський OTPBankдо переліку міжнародних спонсорів війни. Причина такого рішення полягає в тому, що керівництво цього банку продовжувало діяльність в РФ і фактично визнавало так звані “ДНР” та “ЛНР”.

Тоді ж глави МЗС Угорщини і Німеччини посперечалися через OTP Bank. Анналена Бербок звернула увагу на незаконну діяльність фінустанови на окупованих територіях, однак Петер Сіярто заперечив їй.

Як повідомлялося, в МЗС Угорщини заявили, що їх не задовольняє рішення України про тимчасове виключення OTP Bank зі списку спонсорів війни заради розблокування 500 млн євро з військового фонду ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button