Події

‼️ Деталі теракту рф на Каховській ГЕС, ядерна загроза та фейки про «загибель» ― к…

‼️ Деталі теракту рф на Каховській ГЕС, ядерна загроза та фейки про «загибель» ― коментарі Кирила Буданова в прямому ефірі «Єдиних новин»
 
???? Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов в ефірі національного телемарафону «Єдині новини»  прокоментував інформацію про розміщення ядерної зброї рф у білорусі, розкрив деталі російського теракту на Каховській ГЕС та розповів про реакцію на московські фейки про себе.

«Штучна техногенна катастрофа, терористичний акт і акт екоциду на Каховській ГЕС здійснений свідомо російською федерацією. Найцікавіше, що за півгодини до [підриву] в радіомережі вийшли на підрозділ, який перебував на Каховській ГЕС, і сказали дуже швидко покинути цю територію», ― розповів Кирило Буданов, додавши, що в цей же час до гідроелектростанції прибула група спецпризначення російської окупаційної армії та здійснила підрив.
 
☝️ За словами начальника ГУР МО України, усі інші підрозділи окупаційних військ рф на лівому березі Дніпра не знали про підрив ― вчинена агресором катастрофа застала їх зненацька.  
 
☑️ Також Кирило Буданов повідомив, що російські терористи замінували охолоджувач Запорізької АЕС.
 
«Якщо вони виведуть його з ладу шляхом підриву, то є велика ймовірність того, що будуть значні проблеми», ― наголосив керівник української воєнної розвідки.
 
❗️ Кирило Буданов заперечив інформацію, начебто росіяни вже розмістили свою ядерну зброю у білорусі.
 
«Процес підготовки до можливого переміщення [ядерної зброї з росії до білорусі] він насправді триває, сховища готуються. Станом на зараз жодної боєголовки ще не переміщено», ― повідомив начальник ГУР МО України.  

✔️ Серед іншого, Кирило Буданов відзначив зміну наративів пропаганди кремля ―  колишню зухвалу браваду все частіше витісняють питання «А що буде, якщо росія не зможе перемогти?» або ж «Що трапиться, якщо росія програє війну?», і озвучують ці питання найодіозніші та найвідданіші московському терористичному режиму пропагандисти.
 
???? За оцінкою Кирила Буданова, у такий спосіб російське суспільство готують до нової реальності, в якій воно опинилось через злочинну війну проти України.
 
Начальник ГУР МО України зізнався, що фейки про свою начебто «загибель/воскресіння/поранення/кому» сприймає з гумором. Водночас він вказав на їхній сирий та халтурний характер.
 
«Це, скажімо так, недопрацьовані фейки. Усі ж розуміли, що зі мною все нормально. Ті люди, які створювали цей фейк, вони ж чітко розуміли, що він буде розвінчаний, і вони виставлять дурнями самих себе», ― сказав Кирило Буданов.

ГУР в інших соціальних мережах:
????Facebook ????YouTube ???? Viber ????Instagram ????Twitter ???? TikTok

YouTube
‼ ЗАЕС під ЗАГРОЗОЮ! Буданов: НАЙСТРАШНІШЕ те, що окупанти замінували охолоджувач на ЗАЕС

Кирило Буданов, генерал-майор, Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України в ефірі телеканалу “МИ-УКРАЇНА” розповів про ситуацію на ЗАЕС.

???? Підписатися на канал: https://cutt.ly/nBYS7MJ
???? ПРЯМИЙ ЕФІР: https://youtu.be/Mv6PEi0hRmg…

Back to top button