Україна

Угорщина не проти транзиту зброї – заступник глави МЗС


Угорщина не проти транзиту зброї - заступник глави МЗС

В Угорщині заявили, що треті країни можуть користуватися її територією для постачання зброї в Україну.

 
Заступник міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадьяр заявив, що Угорщина готова пропускати через свою територію всю допомогу, яку надають інші країни Україні, у тому числі військову. Про це повідомляє Львівська міськрада.
 
За словами Мадьяра, Угорщина не постачатиме своєї зброї, проте треті країни можуть користуватися її територією для постачання зброї в Україну.
 
“Ми вражені подіями, які тут відбуваються, ми справді співчуваємо вам. За останні 200 років ми з Росією воювали тричі. Ці війни були не на життя, а на смерть. На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке – протистояння цій величезній східній країні”, – наголосив він.
 
Також Мадьяр заявив, що Угорщина готова прийняти українських дітей у свої санаторії та табори. Крім того, угорська делегація запропонувала допомогти у лікуванні цивільних та військових у своїх медустановах, а також запевнила у готовності надати 1000 стипендій для українців у своїх університетах.
 
Раніше повідомлялося, що Угорщина вирішила не брати участь у поставках західної зброї Україні, щоб не наражати на небезпеку обстрілів угорців, які проживають на Закарпатті.
 
Нагадаємо, Будапешт підготувався до різних варіантів розвитку подій у зв’язку із російським вторгненням. Однак угорський уряд хоче, щоб їхня країна залишалася осторонь цього конфлікту.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button