Україна

Міськрада Чернівців прийняла рішення по землям УПЦ


Міськрада Чернівців прийняла рішення по землям УПЦ

Депутати Чернівців одноголосно проголосували за те, щоб позбавити УПЦ МП права користування понад двадцятьма земельними ділянками у громаді.

Депутати Чернівецької міської ради позбавили УПЦ МП права користування 22 земельними ділянками у громаді. Таке рішення прийняли на сесії міськради, повідомив мер Чернівців Роман Клічук у четвер, 28 квітня.

Відомо, що “за” проголосували 28 депутатів. Проти не голосував ніхто.

“На сесії міської ради депутати одноголосно проголосували за те, щоб позбавити УПЦ МП права користування понад двадцятьма земельними ділянками у громаді. Це логічний і правильний крок. Вірю, що наші дії стануть стимулом для переходу до українських церков. Звільнимо Україну від окупантів на всіх фронтах! Тільки так станемо вільними”, – зазначив Клічук.

У рішенні міськради вказано, що права користування землею позбавили 22 храми УПЦ МП. Серед них вказані Кафедральний собор поблизу Соборної площі, Свято-Николаївський храм на вулиці Руській, церкву на проспекті Незалежності, чоловічий монастир Гореча та жіночий монастир на вулиці Буковинській.

Раніше у Чернівецькій області спалили церкву УПЦ МП. Правоохоронці затримали 34-річного жителя села Іспас. За фактом підпалу розпочато кримінальне провадження.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button