Україна

Удар по штабу ЧФ у Севастополі. Що відомоСюжет


Удар по штабу ЧФ у Севастополі. Що відомо

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов бачить два варіанти майбутнього для Чорноморського флоту РФ – добровільну чи примусову самоліквідацію.

ЗСУ продовжує успішні удари по тимчасово окупованому Кримському півострові. Цього разу ракетний удар завдали по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі.
 
Багато швидких
 
Так званий “губернатор Севастополя” Михайло Развожаєв заявив про ракетний удар по штабу Чорноморського флоту вдень 22 вересня, до місця удару їде велика кількість швидких.
 
Пізніше ЗСУ підтвердили, що завдали удару по російському штабу. “22 вересня близько 12:00 сили оборони України завдали успішного удару по штабу командування Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі”, – сказано в повідомленні українських військових.
 
При цьому цивільна інфраструктура навколо штабу не пошкоджена, а люди, які були на момент удару на вулиці, не постраждали, заявив спочатку Розвожаєв. Пізніше він уточнив, що ударною хвилею повибивало шибки в десяти житлових будинках у центрі міста.
 
Пожежу у штабі продовжують гасити.
 
“Ми ж обіцяли, що “продовження слідує…” Тому поки окупанти приходять до тями в Мелітополі, а в Севастополі досі лунають сигнали повітряної тривоги, вкотре подякую льотчикам Повітряних сил”, – написав у телеграм-каналі командувач Повітряних сил ВСУ Микола Олещук. А голова офісу президента України Андрій Єрмак у момент появи новин про атаку опублікував у телеграм-каналі трек групи AC/DC War Machine.
 
 
Серія ударів
 
20 вересня ЗСУ завдали удару по командному пункту Чорноморського флоту поблизу Севастополя.
 
Вночі 21 вересня СБУ та ВМС провели спецоперацію в окупованому Криму, завдавши безпілотниками удару по аеродрому Саки.
 
Також останніми місяцями Україна активізувала атаки на російський флот, застосовуючи і ракети, і безпілотні надводні дрони. Серед останніх досягнень: виведення з ладу на тривалий термін або навіть повне знищення підводного човна та низки кораблів.
 
 
Буде ще
 
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов бачить два варіанти майбутнього для Чорноморського флоту РФ – добровільну чи примусову самоліквідацію.
 
Найкращий і найбезпечніший вихід для збереження цілісності майново-господарського комплексу міста Ахтіар (стара назва – Севастополь) та прилеглих територій – добровільне затоплення. Славні російські військові рефлексії – знищення власного флоту при наближенні противника – повинні мати традицію спадкоємності. РФ нарізатиметься за принципом салямі: процес болючий, але ЗСУ завдають високоточних ударів виключно по об’єктах військової інфраструктури”, – наголосив Данилов.
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button