Україна

Підсумки 10.11: Знищення катерів і захист ХерсонаСюжет


Підсумки 10.11: Знищення катерів і захист Херсона

Розвідники знищили у Криму два російських десантних катери; захист Херсона посилять. Кореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Розвідники знищили у Криму два російських десантних катери

У селищі Чорноморське на заході тимчасово окупованого Криму розвідники уразили два російських швидкісних десантних катери класу Серна. У Головному управлінні розвідки Міноборони зазначили, що на суднах перебував екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82. Там також нагадали, що такі катери росіяни використовували під час окупації острова Зміїний для перекидання військової техніки та десанту. Також на їх борту розміщувались комплекси Тор-М2 для мобільного прикриття свого угруповання на острові та у Чорному морі. Також було опубліковане відео атаки на катери. Увечері у ГУР повідомили, що катери затонули.

Захист Херсона: на Ставці прийняте важливе рішення

Президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача. Були прийняті конкретні рішення щодо захисту Херсона, повідомив глава держави. За його словами, буде підсилення протиповітряної оборони, засобів контрбатарейної боротьби, РЕБ та розвідки.

В ОП заявили про єдність Зеленського і Залужного

Президент Володимир Зеленський не збирається звільняти головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Політичне та військове командування України має єдину позицію. Про це сказав глава Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв’ю Наталії Мосійчук. Відповідаючи на запитання, чи єдина позиція у президента і головкома, Єрмак сказав: “А як може бути по-іншому? У нас є єдина позиція – перемогти в цій війні. Але, безумовно, сьогодні відбувається постійний діалог, постійна робота 24/7. Ми маємо бути ще розумнішими, ми маємо бути креативнішими”.

США підтвердили зустріч Байдена і Сі Цзіньпіна

Президент США Джо Байден та лідер Китаю Сі Цзіньпін проведуть особисту зустріч 15 листопада. Про це повідомив Білий дім у п’ятницю. Вказано, що Байден і Сі обговорять питання двосторонніх відносин США та Китаю, незмінну важливість підтримки відкритих ліній зв’язку, а також низку регіональних і глобальних питань.

Суд залишив Коломойського під арештом

Шевченківський районний суд Києва залишив під вартою бізнесмена Ігоря Коломойського за результатами засідання у п’ятницю. Захисники Коломойського просили суддю змінити запобіжний захід на домашній арешт. Адвокати мотивували це начебто погіршенням здоров’я свого підзахисного. Проте таке клопотання щодо Коломойського було відхилено суддею.

Залужний назвав втрати росіян під Авдіївкою

За місяць активних боїв за місто Авдіївка у Донецькій області загинуло близько 10 тисяч росіян. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. “За цей час наші воїни знищили понад 100 ворожих танків, 250 інших бронемашин, близько півсотні артилерійських систем та сім літаків Су-25. Загальні втрати противника у живій силі становлять близько 10 тисяч осіб”, – написав Залужний.

Кабмін дозволив демонтувати пам’ятники Пушкіну та Щорсу та іншим російсько-радянським діячам

Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка прискорить процедуру демонтажу пам’ятників Олександру Пушкіну і Миколі Щорсу а також іншим російським і радянським діячам в Києві. Також відповідні рішення прийняті щодо пам’ятників Пушкіну в Житомирі, Харкові та Одесі, князю Воронцову в Одесі, полководцю Суворову в Ізмаїлі, адміралу Ушакову в Херсоні, “Україна – визволителям” в Ужгороді та меморіального комплексу “Борцям революції” в тимчасово окупованому Луганську.

Литва передала Україні установки NASAMS

Литва передала Україні ракетні пускові установки NASAMS і необхідне обладнання для них. “Закуплені Литвою системи запуску ракет NASAMS будуть інтегровані в підрозділи української армії, у такий спосіб доповнюючи й розширюючи оперативні можливості систем NASAMS, переданих Норвегією і США”, – сказав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button