Україна

Удар по Лисичанську: з’явилось спростування фейків росіян


Удар по Лисичанську: з явилось спростування фейків росіян

Переселенці впізнали ресторан, де окупанти святкували два дня народження. Саме там і стався “приліт”, а не в сусідній пекарні.

Російські окупанти 3 лютого заявили про “обстріл пекарні” в Лисичанську Луганської області і загибель 28 “мирних жителів”. Пекарня почала функціонувати вже після окупації міста – там налагодили випічку хліба для російських військ. У день “прильоту” в одному з ресторанів біля пекарні колоборанти святкували два дня народження. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

Він також додав, влучання було не в пекарню, а саме в ресторан з колаборантами.

“Розповіли про (увага!) удар по пекарні, як “акт геноцида” (кого?) та понад 20 загиблих, зокрема одну дитину (в пекарні вночі, ага). Протягом вихідних повилазили списки загиблих та точні координати ураження. Пекарня так, поруч, але ціла. А от ресторан колаборанта – ні. Як і “міністр МНС ЛНР” Потелещенко Олексій Олександрович, який 2014 року перейшов на бік окупантів. Це не заважає русні просувати свою вигадану історію”, – наголосив посадовець.

Переселенці з Лисичанська розповіли, що на одному із відео, що опублікувало МНС РФ у Telegram, вони також упізнали ресторан під назвою Adriatic, який був розташований на околиці, що в бік Лисичанського нафтопереробного заводу.

Український журналіст Денис Казанський уточнив, що у цьому кафе на п’янку зібралася місцева окупаційна адміністрація.

“Верхівка “МНС”, “прокурори”, “депутати” (яких ніхто не вибирав). Брехливі російські ЗМІ… намагаються видавати їх за “мирних жителів”, але окремі пропагандисти вже потроху визнають реальну картину. Закликають колаборантів та гауляйтерів більше не збиратися разом, щоби всіх разом не вбило однією ракетою”, – зазначив Казанський.

Раніше повідомлялося, що в тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області стався удар по пекарні і кафе, які окупанти використовували для своїх потреб, зокрема, харчувалися та проводили наради, а також пекли хліб для фронту. Приліт стався якраз під час зібрання колаборантів.

Нагадаємо, окупаційна російська адміністрація заявила про приліт у Лисичанську, 3 лютого. Повідомлялося про начебто 15 загиблих і 10 поранених. При цьому під завалами ще були люди.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button