Україна

Удар по 128 бригаді: Умєров озвучив дані перевірки


Удар по 128 бригаді: Умєров озвучив дані перевірки

На місці нагородження військових жодних централізованих безпекових заходів вжито не було, зазначив міністр.

Головна інспекція Міноборони доповіла про результати перевірки обставин ракетного удару російських агресорів по бійцях 128 окремої гірсько-штурмової бригади (ОГШБр) у Запорізькій області. Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров у Facebook у вівторок, 14 листопада.

За його словами, вдалося похвилинно встановити обставини та події, які відбувались на подвір’ї будинку, куди влучила ворожа ракета.

“Так – там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували більше десяти автомобілів”, – написав Умєров.

Також відомо, що в той час у небі було помічено російський безпілотник-розвідник. Військові зафіксували його, а в області було оголошено повітряну тривогу. Військових попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА.

При цьому, відразу після фіксації ракетного запуску було поширено сигнал “ракетна небезпека”.

“На місці нагородження жодних централізованих безпекових заходів вжито не було. Слідство у цій справі триває. Зокрема його веде ДБР. Усі, хто винен в цій трагедії, понесуть передбачене законом покарання”, – запевнив Умєров.

Він доручив Генеральному штабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах, а також закликав командирів, які відповідальні за безпеку воїнів, не зневажати безпекові заходи.

Нагадаємо, увечері 4 листопада ЗМІ повідомили, що у Запорізькій області загинуло понад 20 військових. Воїнів могли зібрати в одному місці для нагородження у День ракетних військ і артилерії.

Пізніше у ЗСУ підтвердили, що росіяни вдарили ракетою Іскандер-М по 128 бригаді. Міністр Умєров доручив провести перевірку за фактом загибелі захисників.

За офіційними даними, тоді загинуло 19 військових, у той час як у соцмережах повідомляли про більшу кількість жертв.

Також було оприлюднено відео удару по 128 бригаді.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button