Україна

У ЗСУ розповіли про ситуацію в Чорному морі


У ЗСУ розповіли про ситуацію в Чорному морі

За минулу добу російські агресори керованими авіабомбами двічі атакували напрямок острова Зміїний.

Кораблі Чорноморського флоту РФ фактично не курсують в напрямку територіальних вод України. Лише періодично вони з’являються біля узбережжя Криму. Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону у середу, 4 жовтня.

“Ближче, ніж за мис Тарханкут, вони не наважуються виходити”, – уточнила вона.

За словами Гуменюк, свою присутність в Чорному морі ворог намагається демонструвати авіацією. За минулу добу керованими авіабомбами двічі було атакувано напрямок острова Зміїний.

“Останніми днями ми спостерігаємо, що це стало традицією. Вони до трьох авіабомб спрямовують у напрямку острова Зміїний для того, щоб продемонструвати, що вони нібито панують щодо цивільного судноплавства і намагаються диктувати свої умови”, – заявила вона.

За даними Гуменюк, зараз лінія фронту давно вже у морському сенсі відкинута на щонайменше 100 морських миль від контрольованого Україною берега, у той час коли на початку великої війни російські судна заходили навіть у наші територіальні води, наближалися до узбережжя на відстань артилерійських обстрілів, які здійснювали по рекреаційній зоні Одеси.

“Вони були відкинуті на 100 морських миль – це 180-200 кілометрів. І з того часу вже не наближались на відстань артилерійського обстрілу, тільки проводили підступні ракетні удари з пускових рубежів, які теж розташовані в напрямку східного узбережжя Криму”, – додала речниця.

Раніше у ЗСУ заявили, що Росія безглуздо використовує ракетоносії після удару по штабу ЧФ у Севастополі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button