Світ

У США відповіли, чи є кошти на навчання українських пілотів на F-16

У США відповіли, чи є кошти на навчання українських пілотів на F-16

Фото: Українська правда

Літаки F-16

Голова Нацгвардії США Ден Хокансон запевнив, що відомство має ресурси, щоб продовжити вже розпочате навчання.

Національна гвардія США все ще має достатньо грошей для завершення навчання українських пілотів на винищувачах F-16, попри те, що в Пентагона закінчуються кошти для відправки додаткового озброєння та допомоги Києву. Про це заявив голова Нацгвардії США генерал Ден Хокансон, повідомляє AP.

Він зазначив, що відсутність фінансування призвела до того, що США не змогли відправити Україні нові партії зброї на тлі жорстоких бомбардувань з боку Росії. Але навчання пілотів вдалося продовжити.

“У нас є ресурси, щоб продовжити вже розпочате навчання та завершити початковий транш цього року”, – констатував американський військовий.

За його словами, якщо США вирішать збільшити кількість українських пілотів для навчання на F-16, “очевидно, нам знадобляться ресурси для навчання додаткових пілотів та наземного допоміжного персоналу”.

Як ми вже писали, Нідерланди обіцяли 42 винищувачі F-16 для України. Наприкінці грудня уряд Нідерландів прийняв рішення про підготовку перших 18 літаків F-16 до передачі нашій державі.

Окрім того, Данія теж надасть 19 літаків. Передачу F-16 анонсувала і Норвегія, у розпорядженні якої близько 60 таких літаків.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button