Україна

У ЗСУ розповіли про підготовку навчального центру F-16 в Румунії


У ЗСУ розповіли про підготовку навчального центру F-16 в Румунії

У майбутньому такі навчальні центри для підготовки пілотів на своїй території мають бути створені і в Україні.

У Румунії створюється інфраструктура для навчання українських пілотів на літаках F-16. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи питання навчання українських пілотів на F-16 в Румунії.

“Формується центр підготовки пілотів у Румунії. Для того, щоб він сформувався, потрібно забезпечити базу, забезпечити її авіаційними симуляторами, авіаційними тренажерами, а також навчально-бойовими літаками F-16, тобто двомісними, які будуть складовою цього центру. Партнери послідовні і забезпечують цю країну цими засобами, формують всю необхідну інфраструктуру”, – повідомив Ігнат.

Він зауважив, що Україна, яка є майбутнім членом Альянсу, також повинна буде створювати навчальні центри для пілотів на своїй території.

“В Україні теж очевидно будуть створені такі центри, можливо не один, а декілька таких центрів, де будуть навчатись. Те, що вже надають літаки, тому що вінцем навчання є пілотування і для цього, щоб опанувати винищувач потрібні польоти з інструктором. Зараз партнери уже починають постачання цих літаків, для того, щоб українські військові, які навчаються і в США, і в Європі могли через деякий час навчатися і там (в Румунії – ред.)”, – зазначив Ігнат.

Він також підкреслив, що процес навчання та підготовки пілотів триває постійно.

“Процес цей невпинний. Льотчики навчаються постійно, немає такого, що відучились 5 років і навчання закінчилось”, – сказав Ігнат, додавши, що навіть у мирний час льотні зміни тривають практично п’ять разів на тиждень.

Як повідомлялося, у вівторок Нідерланди відправили у румунський навчальний центр літаки F-16 для навчання українців.

Нагадаємо, у серпні Нідерланди і Румунія підписали лист про наміри щодо надання послуг тренування та обслуговування для F-16 у навчальному центрі в Румунії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button