Україна

У ЗСУ розповіли про пересування військ РФ на лівому березі Херсонщини


У ЗСУ розповіли про пересування військ РФ на лівому березі Херсонщини

Війська РФ можуть погрожувати Херсону обстрілами, але ЗСУ використовують контрбатарейну боротьбу, щоб відсунути супротивника.

Керівник прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк повідомила, що українські війська завдають ударів по позиціях загарбників на лівобережжі Херсонської області. У зв’язку із чим окупанти змушені пересуватися вглиб на 15-20 км від облаштованих рубежів. Про це вона розповіла в ефірі Еспресо TV.

За словами Гуменюк, війська РФ можуть погрожувати Херсону обстрілами, але ЗСУ використовують контрбатарейну боротьбу, щоб відсунути супротивника.

“У зв’язку із чим спостерігається певна активність ворожих військ на лівому березі Дніпра відносно вглиб від берега на 15-20 км”, – зазначила вона.

Також Гуменюк заявила, що ЗСУ беруть під вогневий контроль логістичні наземні шляхи противника, тож легкого підвезення резервів та боєприпасів для окупантів не буде.

За словами керівника прес-центру Сил оборони Півдня, на правому березі Дніпра тривають стабілізаційні заходи на деокупованих територіях (понад 4870 квадратних кілометрів).

Нагадаємо, за інформацією ОК Південь, за тиждень ЗСУ деокупували 4,5 тис. квадратних кілометрів.

Також повідомлялося, що в оперативному командуванні Південь не підтверджують деокупацію Кінбурнської коси на Миколаївщині та Олешок у Херсонській області.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button