Україна

У ЗСУ пояснили, як російські Кинджали опинилися в небі Білорусі


У ЗСУ пояснили, як російські Кинджали опинилися в небі Білорусі

Росіяни запустили ракети з Тамбова. І природно, що вони зачепили повітряний простір Білорусі, коли летіли у напрямку Хмельницької області.


Під час атаки Росії по Україні 5 серпня ракети Кинджал, що перетнули повітряний простір Білорусі, було випущено з російського Тамбова. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.
 
“Вона (ракета – ред.) була запущена з літака МіГ-31К з району Тамбова. А як вона за маршрутом летить, ви ж розумієте, перехрестя держав – Росія, Білорусь, Україна. Вона зачіпає повітряний простір Білорусі. Жодних проблем немає для росіян у цьому”, – сказав він.
 
Речник закликав ЗМІ не маніпулювати заголовками про те, що “летять ракети з Білорусі тощо”. Він наголосив, що РФ активно використовує повітряний простір Білорусі з початку повномасштабного вторгнення в Україну.
 
Нагадаємо, 5 серпня Росія застосувала 14 крилатих ракет морського базування Калібр і три аеробалістичні ракети Х-47 Кинджал. Більшу частину ракет вдалося знищити.

На Вінниччині знищили російські ракети Калібр

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button