Україна

У ЗСУ оцінили загрозу наступу росіян на Харків


У ЗСУ оцінили загрозу наступу росіян на Харків

Українські військові контролюють “поголів’я” російської армії на північному кордоні, запевнив Володимир Фітьо.

Станом на кінець січня загрози нового наступу росіян на Харків з півночі немає. Про це сказав начальник начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ, підполковник Володимир Фітьо в ефірі телемарафону у вівторок, 30 січня.

Він нагадав, що інформація про новий наступ росіян періодично звучить з вуст різних посадових осіб з-за кордону і аналітичних груп.

“Можу заспокоїти харків’ян: для того, щоб піти ще раз на Харків, треба провести ряд заходів, які зараз провести непомітно для нас, для нашої розвідки практично неможливо. Щоб піти на Харків, їм треба зібрати дуже великі сили, яких у них немає. Поголів’я російської армії, яке знаходиться на північному кордоні, на Куп’янському напрямку, ми контролюємо, ми бачимо їхні переміщення. Відповідно, поки що загрози для Харкова з півночі немає”, – сказав Фітьо.

Він запевнив, що Харків з півночі прикривають інженерні укріплення, на яких перебувають українські війська, тому “приводів для переживань для харків’ян немає”.

Також Фітьо спростував заяви росіян про нбито захоплення села Табаївка Куп’янського району.

“Біля Табаївки відбуваються бойові дії. Заяви міністерства вбивств РФ про те, що вони взяли Табаївку, не відповідають дійсності”, – зазначив він і додав, що за минулу добу противник зазнав там втрат і у техніці, і в живій силі.

Раніше повідомлялося, що українські війська відійшли від села Крохмальне у Куп’янському районі Харківської області. ЗСУ закріпилися на підготовлених  раніше запасних позиціях.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button