Україна

У ЗСУ назвали стратегічну ціль РФ на сході


У ЗСУ назвали стратегічну ціль РФ на сході

Якщо росіяни візьмуть Лиман, це “відкриє їм пряму дорогу на Слов‘янськ та Краматорськ. Це стратегічна ціль номер один”.

Ситуація на фронті напружена. Росіяни намагаються штурмувати цілодобово, минулої доби відбивалися атаки вдень, ввчері та сьогодні вночі. Про це заявив сказав командир взводу 95-ї ОДШБр Станіслав Краснов в ефірі телемарафону.

За його словами, війська РФ штурмувати невеликими піхотними групами, просуваючись по 5-10 метрів вперед та ховаючись у земельних окопах.

“Періодично вони намагаються застосовувати техніку та бронетехніку, прориватись танками там, де це можливо. Танки також знищуються, зокрема вчора. Ситуація важка, але ми тримаємо лінію оборони”, – розповів Краснов.

Він додав, що росіяни намагаються сподіватися на удачу: декілька днів вони просуваються піхотою, а потім неочікувано залучають танки. Проте їм не вдається проїхати, а згорілі танки залишаються на місці.

Краснов зазначив, що Терни – це один із найближчих великих населених пунктів, який йде до Лиману. Командир взводу 95-ї ОДШБр вважає, що якщо росіяни візьмуть Лиман, це “відкриє їм пряму дорогу на Слов‘янськ та Краматорськ. Це стратегічна ціль номер один”.

На даний момент війська РФ займають панівні висоти позаду Тернів.

“Там ландшафт – це посадки та річки, тому важливо командирам вміти правильно розташовувати особовий склад”, – заявив Краснов.

Нагадаємо, за даними Генштабу, протягом минулої доби на фронті відбулося 79 бойових зіткнень.

За добу знищено 970 військових РФ.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button