Україна

У ЗСУ дали оцінку роботі ППО під час масованої атаки


У ЗСУ дали оцінку роботі ППО під час масованої атаки

Російські окупанти завдали масованого ракетного удару по території України. Президент України поінформував про використання ворогом 67 ракет.

Росія випустила по території України близько 70 ракет. Понад 50 було збито українськими воїнами. Про це в середу, 23 листопада, в ефірі телемарафону заявив представник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.
 
“З наявними у нас силами та засобами робити такі результати – це геройські вчинки всіх захисників неба”, – зазначив він.
 
Гнат розповів, що в українській системі ППО задіяно: винищувальну авіацію, зенітно-ракетні війська, мобільні вогневі групи з ПЗРК по всій території країни.
 
Відповідаючи на запитання, чи впливають погодні умови, зокрема туман, на процес віддзеркалення ракет, Ігнат повідомив: “Якщо ми говоримо про збиття ракет засобами, які мають радіолокаційні системи – радари, то для них питання погоди не стоїть. Однак коли говоримо про візуальний контакт з цією ціллю, тоді погодні умови впливатимуть”.
 
Спікер Повітряних сил ЗСУ додав, що 23 листопада РФ атакувала Україну ракетами морського та авіаційного базування.
 
“Було піднято 10 літаків-бомбардувальників Ту-95 з аеродрому Енгельс та з району Каспійського моря. Два типи ракет використовувалися X-101 та X-55. І з двох катерів у Чорному морі були випущені ракети “Калібр”, – наголосив він.
 
Гнат додав, що ЗСУ збили 51 ракету і 5 дронів-камікадзе.
 
Зазначимо, Президент України Володимир Зеленський виступив на засіданні Ради безпеки ООН. Він закликав організацію засудити ракетні удари росіян по енергетичній інфраструктурі нашої країни та назвав їх “злочином проти людяності”. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button