Україна

У ВМС оцінили роботу нового морського коридору


У ВМС оцінили роботу нового морського коридору

Сказати, що зернова угода – це альтернатива українському коридору, не варто, бо кількість вантажів говорить сама за себе, зазначив Дмитро Плетенчук.

Україна експортує морським коридором стільки вантажів, як це було до початку повномасштабної війни з Росією. Про це сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону у четвер, 11 січня.

“Переважна більшість вантажів – це збіжжя, якого так не вистачає на так званому глобальному Півдні. А що стосується його (морського коридору – ред.) роботи, то він фактично вийшов на свої потужності до повномасштабного вторгнення. Ми вже перетнули межу у 500 суден і понад 10 млн тонн вантажів”, – розповів Плетенчук.

За його словами, сказати, що зернова угода – це альтернатива українському коридору, не варто, адже кількість вантажів говорить сама за себе.

Як відомо, у середині липня Росія вийшла із зернової угоди, яка забезпечувала експорт української агпродукції Чорним морем. У серпні Україна оголосила про нові тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських портів. Після цього російська армія почала активно обстрілювати морські порти на Одещині.

Але морський коридор набирає обертів. За останніми даними, Україна експортувала морем 15 млн тонн вантажів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button