Україна

СБУ показала допит командира російського “загородзагону”


СБУ показала допит командира російського загородзагону

Застосування росіянами загороджувальних загонів вкотре підтвердило і перехоплення, здобуте спецслужбою.

Військові контррозвідники СБУ допитали двох російських полонених. Один з них – кулеметник окремої роти комендатури ФСБ, який очолював загороджувальний загін. Про це спецслужба повідомила у понеділок, 12 червня.

За словами полоненого ФСБшника, його підрозділ стояв на другій лінії і не давав відступати так зваому “штурму Z”. “Наказ був при їх відступі бити на враження”, – сказав він.

А другий – той самий штурмовик Z, боявся, що його вб’ють свої, на другій лінії. Тому він здався в полон.

“Після прибуття туди (на позицію, – прим.), нічим не пояснивши, нас сунули в посадку і сказали ховатися просто від “пташок”. Це квадрокоптери. У разі втечі нам сказали, що ззаду стоять загородзакони… Розстрілюють усіх, хто тікатиме”, – розповів він.

Застосування росіянами загороджувальних загонів вкотре підтвердило і перехоплення, здобуте СБУ.

“Тримаємо намертво оборону: усі кулеметники, гранатометники… мінометів треба навезти. Мавікі всі в повітря підняти. Як прийняв, Z ти повністю задіюєш, у твоєму розпорядженні. У них кроку назад взагалі нема, тільки вперед. Якщо що, то тобі дозволено “обнулювати”. Під мою відповідальність”, – такий наказ отримав командир загородзагонів на “гарячій” ділянці фронту.

Раніше камера українського дрона зафільмував роботу імовірного російського загороджувального загону, який розстріляв своїх же військовослужбовців. Де і коли це сталося, поки не повідомляється.

Також СБУ перехопила розмову російського військового з дружиною, де він скаржиться на умови служби. Так, він розповідав, що “зеків”, які не хочуть воювати, розстрілюють мобілізовані новачки, а тих – регулярні війська.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button