Україна

У військовій частині на Чернігівщині виявили збитки на 40 млн


У військовій частині на Чернігівщині виявили збитки на 40 млн

Наймасштабніше із чотирьох порушень з боку військових – безпідставне завищення вартості генераторів, придбаних у 2022 році.

Аудит виявив порушення в одній із військових частин в Чернігівській області на майже 40 млн гривень. Про це повідомило Міноборони у вівторок, 21 листопада.

“Служба внутрішнього аудиту Міноборони у співпраці з правоохоронними органами провела перевірку однієї з військових частин у Чернігівській області. Аудитори встановили порушення, що призвели до збитків державі на суму 38,8 млн гривень”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема, наймасштабніше із чотирьох порушень – безпідставне завищення вартості придбаних у 2022 році генераторів, що спричинило 37,1 млн гривень збитків.

Встановлено, що посадові особи військової частини укладали додаткові угоди з постачальниками, чим істотно змінювали умови договору. Через це вони закупили на 163 генератори менше від встановленої потреби.

“При чому в період з жовтня 2022 року по квітень 2023 року, коли генератори були критично потрібні військовим, більшість з них до військових частин не постачалися, а накопичувалися на складах. Частка виданих генераторів для користування не перевищила 15% від закуплених. Також встановлено інші порушення на загальну суму 1,7 млн гривень”, – зазначили у Міноборони.

Також встановлено, що під час перевірки діям аудиторів чинились перешкоди.

Міноборони передало правоохоронцям інформацію щодо командира військової частини.

Нагадаємо, раніше детективи НАБУ здійснили обшуки в приватних компаніях, причетних до постачання продукції оборонної промисловості. Обшуки проводилися в межах розслідування стосовно можливої розтрати державних коштів в особливо великих розмірах під час закупівлі державою продукції оборонного призначення.

Укроборонпром обмежив спілкування зі ЗМІ після матеріалу Reuters

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button