Україна

У трьох областях СБУ виявила схрони зі зброєю


У трьох областях СБУ виявила схрони зі зброєю

Серед вилученого – арсенал російських гранатометів, понад 15 кг вибухівки з електродетонаторами та автоматична зброя.

Служба безпеки у різних регіонах України виявила три схрони зі зброєю й боєприпасами. Про це сьогодні, 8 лютого, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що серед вилученого – арсенал російських гранатометів, понад 15 кг вибухівки з електродетонаторами та автоматична зброя.

На Київщині в одному із селищ Бучанського району під підлогою покинутої будівлі виявлено добре замаскований схрон, з якого правоохоронці вилучили  ⁠5 гранатометів, зокрема й протитанкових, і ⁠12 бойових гранат Ф-1, РГД-5 та РГО.

Встановлено, що рашисти обладнали схованку під час окупації населеного пункту, а під час втечі залишили для російських диверсійно-розвідувальних груп.

“За наявними даними, ворожі ДРГ планували використати сховане озброєння для вчинення диверсій на території столичного регіону”, – йдеться в повідомленні.

На Закарпатті викрито кримінальника, який відбуває покарання у виправній установі за незаконний збут зброї. До арешту він заховав арсенал засобів ураження поблизу місцевого кар’єру, а вже з-за ґрат намагався продати зброю зі схованки через зв’язки “на волі”.

У схроні виявлено  ⁠велику партію тротилу і пластиду з електродетонаторами, сім бойових гранат і майже 600 набоїв до стрілецької зброї.

На Вінниччині затримано чоловіка, який хотів продати криміналітету російський автомат Калашникова, понад тисячу набоїв і десяток бойових гранат.

Нагадаємо, у грудні минулого року правоохоронці провели масштабну спецоперацію у Дніпрі проти осіб, яких підозрюють у торгівлі зброєю та боєприпасами і відмиванні грошей. Було проведено 16 обшуків і затримано трьох жителів Дніпра.

В Херсоні судитимуть священника УПЦ МП, що торгував зброєю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button