Україна

У Силах оборони прокоментували падіння дронів РФ у Румунії


У Силах оборони прокоментували падіння дронів РФ у Румунії

Росія не вперше використовує географічну особливість Одеської області в контексті її близькості до кордону Румунії.

Керівник Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, коментуючи падіння дронів РФ у Румунії, заявиа, що Росія не вперше використовує географічну особливість Одеської області в контексті її близькості до кордону Румунії. Про це вона сказала під час брифінгу 4 вересня.

“Ворог, знаючи про це, неодноразово використовував саме таку географічну особливість цього регіону, спрямовуючи дрони саме в максимальній близькості до державного кордону”, – зазначила Гуменюу.

За її словами, відстань там настільки невелика, що і похибка самого баражуючого снаряду, яким є дрон-камікадзе, і бойова робота і її наслідки можуть дійсно загрожувати сусідній країні.

“Факт було зафіксовано, проінформовано країну-сусіда, що така небезпека існує і нами зафіксовано влучання. З нашого боку Україна як відкрита країна, ми відверто і чесно проінформували. Далі реагування має бути за сусідньою країною”, – заявила Гуменюк.

Нагадаємо, сьогодні вночі Росія атакувала дронами Shahed-136/131 південь та схід України. Загалом було випущено 32 дрони. Сили ППО змогли збити 23 безпілотники. Були зафіксовані влучання в Ізмаїльському і Дніпровському районах.

Пізніше у МЗС заявили, що російські “шахеди” впали і вибухнули на території Румунії.

У Бухаресті зазначили, що використані Росією ударні засоби не становили прямої воєнної загрози для національної території чи територіальних вод Румунії.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button