Україна

У США закінчилися гроші для України


У США закінчилися гроші для України

Кошти, які раніше були виділені Штатами на підтримку Києва, вже вичерпані на 96 відсотків.

Влада США вичерпала практично усі кошти, які були виділені для допомоги Україні. Про це під час брифінгу у середу, 8 листопада, заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі.

“Американські кошти для України вичерпані на 96%”, – сказав Кірбі.

Він уточнив, що залишилося близько 4% коштів, які Вашингтон ще може витратити на допомогу для України.

Також координатор Ради національної безпеки Білого дому зазначив, що США вірять, що Україна може повернути свою територію, хоча і визнав, що наразі прогрес повільний.

Нагадаємо, президент США Джо Байден намагається переконати Конгрес США підтримати допомогу як Україні, так і Ізраїлю, і затвердити новий пакет допомоги обсягом 106 мільярдів доларів, що включає понад 61 мільярд доларів фінансування на допомогу Україні. 

2 листопада Палата представників США на чолі з новим спікером Майком Джонсоном ухвалила законопроєкт про виділення військової допомоги Ізраїлю на загальну суму 14,3 млрд доларів. У проєкті не передбачена допомога Україні. Проте верхня палата Конгресу провалила цей законопроєкт.
 
Поки у Конгресі визначаються із законопроєктами, у Байдена закликали Конгрес виділити Києву 12 млрд доларів, які є частиною з пакету допомоги, спрямована на бюджетну підтримку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button