Україна

У сімейних лікарів з’явиться додатковий стимул вакцинувати пацієнтів

Міністерство охорони здоров’я розробляє стимули для сімейних лікарів активніше вакцинувати пацієнтів від COVID-19, зокрема, розглядається можливість нарахування балів безперервного професійного розвитку за досягнення високих результатів охоплення серед підопічних, передає 1NEWS з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.

“Якщо серед дорослих пацієнтів сімейного лікаря вакциновано понад 80%, йому буде зараховуватися 50 балів безперервного професійного розвитку під час чергової атестації, починаючи з 2022 року. Зараз спільно з НСЗУ розглядаємо можливість запровадження і додаткової фінансової винагороди сімейним лікарям за високі результати охоплення щепленнями від COVID-19 серед дорослих пацієнтів”, – заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

У МОЗ додали, що з урахуванням того, що частина лікарів цьогоріч вже пройшла атестацію, отримати БПР за вакцинацію від COVID-19 можна буде протягом наступного року. Бали безперервного професійного розвитку зараховуватимуться на підставі Наказу МОЗ України від 22.02.2019 № 446, в який будуть внесені відповідні зміни.

Як наголошують у міністерстві, за даними дослідження ЮНІСЕФ/USAID, проведеного Info Sapiens у березні 2021 року, 64% українців загалом і 72% людей від 60 років дослухаються до порад сімейного лікаря, приймаючи рішення про щеплення. Саме тому сімейні лікарі є ключовими та мають агітувати на користь вакцинації – вони мають активніше комунікувати з пацієнтами та спиратись на доказову медицину.

 

 

 

Back to top button