Україна

У селі на Львівщині утворилося провалля, постраждали двоє людей


У селі на Львівщині утворилося провалля, постраждали двоє людей

У Розвадові, де навесні стався витік газу, знову провалилася земля. Яма утворилася на подвір’ї священника.

У селі Розвадів на Львівщині, де наприкінці квітня стався витік газу з-під землі, утворилося провалля, у яке впали жінка та чоловік. Про це 5 липня повідомило агентство Укрінформ з посиланням на секретаря Розвадівської сільської ради Лесю Шимко.

Зазначається, що інцидент трапився напередодні поблизу будинку священника.

“На подвір’ї була доріжка і жінка йшла по ній, і просто під ногами утворилася глибока яма, десь до 1,5 м, і вона провалилася. ЇЇ чоловік-священник почав витягати і теж туди впав, вдарився головою. Запаху газу з ями не було. Там просто пустота і проходить якась труба для комунікацій, але не газова. Під час трагедії у квітні, на території їх господарства був намул, але вирв ми не зафіксували”, – заявила Шимко.

За її словами, науковці Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу проводять дослідження на території Розвадова. Результати мають надати сільському голові в середині липня.

“Тоді ми зберемо громаду і будемо говорити, що робити далі. Нарешті з’ясуємо причину цієї біди. Чи дійсно це відбулося через роботу видобувної компанії, яка, до речі, припинила свою діяльність тут, чи це природне явище”, – додала секретар.

Як розповів Еспресо.Захід отець Богдан Огоновський, за фактом інциденту порушили кримінальне провадження. 

“Ми були в лікарні, але уже повернулись додому. Дякувати Богу, ми не сильно постраждали. Та найгірше, що порожнина під будинком. І не відомо, як буде далі”, – наголосив він.

Фото: Наталія Корда-Шумило у Facebook-групі Розвадівська територіальна громада
У Розвадові на Львівщині знову провалилася земля

Нагадаємо, 27 квітня у Розвадові стався витік природного газу, який супроводжувався появою провалів та грязьовими гейзерами.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button