Україна

У РНБО закликали поки не блокувати Telegram в Україні


У РНБО закликали поки не блокувати Telegram в Україні

Подальша доля Telegram залежить від дій Дурова. Якщо він прийме правильні рішення, месенджер може стати безпечнішим.

Інформація з Telegram необхідна західній розвідці, адже там російські спецслужби займаються вербуванням для диверсій на території Європи. Також нині не варто поспішати з блокуванням месенджера в Україні, позаяк наша розвідка також використовує його для отримання необхідних даних. Про це розповів керівник ЦПД при РНБО Андрій Коваленко у коментарі YouTube-каналу РБК-Україна.

Ситуація має дві складові. Перша – посилення регулювання соціальних мереж у Європі, що супроводжується прийняттям відповідних законів. Павло Дуров, який завжди уникав будь-якого регулювання, особливо з боку України, опинився під тиском через ці зміни. Тож Європа нагадує Дурову, що його дії повинні відповідати законам.

Друга – стосується діяльності розвідки РФ. У Франції російські спецслужби через месенджер вербують осіб для виконання, як звичайних інформаційних атак, так і реальних диверсій.

За словами Коваленка, вербування відбувається у Telegram, тож західні розвідки можуть бути зацікавлені у доступі до інформації зсередини платформи.

Тому подальша доля Telegram залежить від дій Дурова. Якщо він прийме правильні рішення, месенджер може стати безпечнішим.

Тоді як стосовно ситуації в Україні, Коваленко застерігає поки від поспішних рішень щодо заборони Telegram. Адже українська розвідка також використовує функціонал месенджера для отримання інформації.

Як відомо, у Франції арештували Павла Дурова. Запит на його затримання зробило управління боротьби зі злочинами щодо неповнолітніх, тобто силовики, які розслідують злочини, вчинені педофілами. У Франції вважають, що для них Telegram став великим майданчиком. Дурову загрожує 20 років ув’язнення.

Ми повідомляли, що Дуров, імовірно, прагнув зустрітися з господарем Кремля Володимиром Путіним в Баку кілька днів тому.

Ціна удаваної нейтральності: що буде з Telegram після арешту Дурова

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × five =

Back to top button