Україна

У РФ заявили про “злом” хакерами Нової пошти


У РФ заявили про злом хакерами Нової пошти

Пропагандисти стверджують, що поштова служба перевозила танки та БМП і тепер буцім “військова логістика буде порушена”.

Хакери країни-агресора заявили, що зламали Нову пошту, яка “постачала західну допомогу для Збройних сил України”. Про це заявило російське пропагандистське видання Readovka в п’ятницю, 19 травня.

Пропагандисти запевняють, що компанія “транспортувала різні військові товари”: британські БМП Bradley та німецькі танки Leopard, тепловізори та дрони.

“В результаті кібератаки знищено сотні серверів, які забезпечували працездатність пошти, зокрема й бази даних. До речі, саме через Нову пошту здійснювалося постачання британських БМП Bradley та німецьких танків Leopard. Тепер логістику української армії порушено ще більше”, – переконують росіяни.

Цей інцидент стався в четвер, 18 травня. У пресслужбі компанії відповіли, що знають про проблему і одразу розпочали роботу з відновлення повноцінної роботи.

Попри заяви росіян про “знищення сотні серверів” вже в п’ятницю зранку, 19 травня, всі проблеми було вирішено.

Прес-служба компанії додала, що клієнти знову можуть створювати накладні, проводити онлайн-оплати – работа Нової пошти повністю відновлена.

Версія російських пропагандистів того, що сталося  

Нагадаємо, в роботі мобільного додатку Нової пошти стався збій, який триває з вечора середи, 17 травня. Через технічні несправності неможливо скористатися поштоматом та супутніми послугами. 

США направили в Україну фахівців для боротьби з хакерами РФ

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button