Світ

У РФ затримали жителя Тамбова за підготовку теракту біля судів

У РФ затримали жителя Тамбова за підготовку теракту біля судів

Фото: ФСБ

ФСБ затримала чоловіка за підготовку теракту біля судів

Під час огляду однієї із занедбаних споруд під будівельним сміттям виявили два саморобно виготовлені вибухові пристрої.

ФСБ затримала жителя Тамбова, який нібито за вказівкою спецслужб України готував вибухи біля будівель обласного та арбітражного судів. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на Центр громадських зв’язків ФСБ Росії.

Зазначається, що при обході територій біля залізничного вокзалу Тамбова було помічено підозрілого чоловіка, який здійснював закладку невідомих предметів у будівельне сміття. Під час огляду однієї із занедбаних споруд під будівельним сміттям виявили два саморобно виготовлені вибухові пристрої, які були знешкоджені.

За даними ФСБ, затриманий розповів, що регулярно відвідував різні тематичні інтернет-ресурси, де у липні 2023 року нібито був завербований українськими спецслужбами для проведення диверсій та терактів на території Росії.

На початку березня 2024 року йому начебто було поставлено завдання вчинити диверсійно-терористичні акти щодо Тамбовського обласного та Тамбовського арбітражного судів. Фігурант наразі під вартою.

Раніше управління ФСБ Росії по Тамбовській області заявило, що припинило протиправну діяльність уродженця Тамбова, який нібито планував вчинити терористичний акт і диверсію на території регіону.

Нагадаємо, у Росії порушено кримінальну справу стосовно уродженця України, якого звинувачують у спробі вчинити теракт у Мордовії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + twelve =

Back to top button