Україна

У РФ готуються до нової хвилі мобілізації і вводять заборони – ГУР


У РФ готуються до нової хвилі мобілізації і вводять заборони - ГУР

Заходи супроводжуються моральним тиском, залякуванням людей. У Москві формуються “добровільні” групи для патрулювання вулиць.

 
У РФ готуються до нової хвилі мобілізації. Також забороняється збиратися групами понад 20 осіб. Про це повідомляє Головне управління розвідки України.
 
Наголошується, що нова хвиля мобілізації в РФ характеризуватиметься підвищеною увагою до населення центральних регіонів. На підприємства столиці РФ прибувають групи співробітників військкоматів щодо агітаційних заходів серед працівників.
 
Як заявили у розвідці, заходи супроводжуються моральним тиском, залякуванням людей. Найбільший інтерес у військкомів мають чоловіки 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності.
 
“У Москві формуються “добровільні” групи з 3-5 осіб для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів. Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей для недопущення можливих протестних акцій”, – зазначили в ГУР.
 
Згідно з отриманими інструкціями, “підозрілими” вважаються будь-які групи понад 20 осіб.
 
Також у РФ посилюється агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян (зокрема, мігрантів з колишніх республік СРСР). Так, чоловікам призовного віку, які звертаються до органів влади для отримання громадянства РФ, пропонується підписати контракт проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства вирішується автоматично.
 
А власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити “добровільні” пожертвування на користь збройних сил РФ.
 
Нагадаємо, в ГУР повідомляли, що в Росії запроваджено обмеження на виїзд за кордон військовозобов’язаних.
 
За крок від загальної мобілізації в Росії: на що вона може вплинути
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button