Україна

У прикарпатському селі у криничній воді виявили гепатит А


У прикарпатському селі у криничній воді виявили гепатит А

Після двох випадків захворювання в листопаді минулого року було обстежено воду з локального водогону, але антигену вірусу гепатиту А тоді не виявили. Після третього випадку антиген вірусного гепатиту А виявили в криниці.

У селі Вістова Калуського району Івано-Франківської області у криничній воді виявлено антиген вірусного гепатиту А. Про це сьогодні, 9 січня, повідомила пресслужба Калуської міської ради.

Зазначається, що захворювання гепатитом А виявили у жительки Вістової 27 грудня минулого року, і це вже третій випадок захворювання в селі.

Після попередніх випадків захворювання в листопаді минулого року було обстежено воду з локального водогону, але антигену вірусу гепатиту А тоді не виявили.

2 січня цього року фахівці взяли на дослідження криничну воду із домогосподарства захворілої жінки, і там виявлено антиген вірусного гепатиту А.

Жителів села попередили про небезпеку вживання питної води із локальних джерел водопостачання без кип’ятіння та дезінфекції, а також про необхідність максимально дотримуватися правил особистої гігієни.

Нагадаємо, у Вінницькій області восени було зареєстровано спалах гепатиту А. станом на 1 грудня лабораторно було підтверджено 323 випадки захворювання на гепатит А. В області через спалах захварюванння було запроваджено надзвичайну сиутацію.

8 грудня у МОЗ заявили про ліквідацію спалаху гепатиту A на Вінниччині.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button