Події

Координація злочинної діяльності на Одещині – повідомлено про підозру «вору в …

Координація злочинної діяльності на Одещині – повідомлено про підозру «вору в законі» Лавасогли Батумському та шістьом кримінальним авторитетам

????За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури суб’єкту підвищеного злочинного впливу – «вору в законі» та 6 підконтрольним йому кримінальним авторитетам повідомлено про підозру у створенні та участі у злочинній організації (ч. 5 ст. 255 КК України).

????За даними слідства, «вор в законі» на прізвисько Лавасогли Батумський для встановлення глобального контрою над злочинною діяльністю в Одесі та області призначив своїх представників – «положенців» та «смотрящих», тобто осіб, які діють від імені та під протекторатом «вора в законі».

????Лавасогли Батумський безпосередньо координував діяльність створеної ним злочинної організації як на волі, так і у місцях несвободи.

????За його рішенням до ієрархії входили представники криміналітету: «смотрящий» за Одеським слідчим ізолятором «положенець» на прізвисько Рома Батумський; «смотрящий» за корпусом № 1 Одеського слідчого ізолятора на прізвисько Мотиль; «смотрящий» за м. Ізмаїл на прізвисько Мєчу; «положенець» та «смотрящий» в м. Чорноморськ на прізвисько Гном; «смотрящий» в м. Чорноморськ на прізвисько Подушка (після затримання правоохоронцями Гнома); «авторитет», який здійснював злочинний вплив на окремі події у суспільстві, на прізвисько Алдаш.

????Злочинне угруповання отримувало протиправний та нелегальний дохід, впроваджуючи свій вплив на всю незаконну діяльність в регіоні – незаконний гральний бізнес, угони автотранспорту, вимагання, крадіжки, пограбування.

????Діючи від імені «вора в законі», «авторитети» контролювали злочинну діяльність на території поширення свого впливу, спонукали рядових виконавців до скоєння злочинів та сприяли їх вчиненню, організовували «сходки» та наповнювали «общак».

????«Сморящі», які перебували в місцях несвободи, розповсюджували свій злочинний вплив на нижчих за них по «статусу» в злочинній ієрархії осіб, а також на усі протиправні відносини в колоніях та слідчих ізоляторах регіону.

Back to top button