Україна

У проєкті держбюджету не передбачені видатки на вибори у 2024 році


У проєкті держбюджету не передбачені видатки на вибори у 2024 році

Ярослав Железняк виклав фотопідтвердження того, що на проведення виборів в наступному році не передбачено фінансування.

Видатки у проєкті бюджету-2024 на вибори в Україні в наступному році не передбачені. Про це повідомив народний депутат України Ярослав Железняк на своєму Telegram-каналі в п’ятницю, 15 вересня.

Парламентар зазначив, що у 2019 році на проведення виборів в Україні бюджет Центральної виборчої комісії становив близько чотирьох мільярдів гривень.

Зазначимо, в п’ятницю, 15 вересня, український уряд ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік. Йдеться про власний дохід загального фонду бюджету в 1 трлн 560 млрд грн та видатки – у 3 трлн 108 млрд грн.

Ключові акценти проєкту: оборона й безпека України, соціальна сфера, медицина та освіта, підтримка ветеранів, відновлення української економіки.

Уряд схвалив підвищення мінімальної зарплати. З 1 січня 2024 року вона становитиме 7,1 тис. грн, а з 1 квітня – 8 тис. грн. Також із 1 січня підніметься прожитковий мінімум до 2 920 грн.

 Скриншот з інформацією щодо видатків 

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що хотів би провести президентські й парламентські вибори в Україні у 2024 році, але для цього потрібні кілька умов.

Вибори під час війни: розхитування човна заради демократії

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button