Україна

У Повітряних силах заявили, що “ATACMS будуть”


У Повітряних силах заявили, що ATACMS будуть

Західні ракети, які вже має Україна, набагато кращі за російські – ворожа ППО не може з ними впоратися.

Речник повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат впевнений, що Україна отримає далекобійні ракети ATACMS. Про це він заявив в ефірі телемарафону 24 вересня.

“ATACMS будуть. Все більше і більше з’являється новин про те, що це відбудеться. Не лише ATACMS, а й інше озброєння. Ми розуміємо, що ракети Taurus німецького виробника теж дуже і дуже потрібні нам були. Питання у кількості, тому що те озброєння, яке ми дуже очікували, вже у нас є – це крилаті ракети”, – зазначив він.

Представник Повітряних сил наголосив, що західні ракети кращі за російські.

“Противник не може збивати ці ракети, попри те, що у них там “не имеющее аналогов” ППО. Якась кількість може і збивається, але як ми бачимо за результатами, ракети долітають, Крим, який просто нашпигований системами ППО, не може впоратися із ракетами західного виробництва”, – вказав Ігнат.

Речник додав, що саме тому Україна очікує більше французьких, німецьких британських ракет і американських балістичних ATACMS, які допоможуть “суттєво змінити ситуацію на фронті”.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, США мають намір передати Україні “невелику кількість ракет ATACMS”.

Також журналісти дізналися, що Білий дім близький до рішення про постачання ЗСУ версії ATACMS, озброєної касетними бомбами, а не однією боєголовкою.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button