Україна

У Повітряних силах відреагували на інформацію ЗМІ про “дефіцит ракет ППО”


У Повітряних силах відреагували на інформацію ЗМІ про дефіцит ракет ППО

Ілля Євлаш визнав, що ці ракети дефіцитні, бо Україна їх не виробляє, але з тактичних міркувань відмовився називати їхню кількість.

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в коментарі виданню NV відреагував на заяву аналітика німецького видання BILD Юліана Рьопке про те, що в України “закінчилися ракети до західних систем ППО”, зокрема, системи Patriot.

За його словами, Україна дійсно потребує більшої кількості ракет для систем ППО. Наша держава в цьому питанні повністю залежить від партнерів.

“Для нас дійсно ракети до систем ППО являються дефіцитними, оскільки Україна їх не виробляє, і ми повністю залежимо від наших партнерів. Партнери знають про нашу потребу, знають, що нам необхідно”, – зазначив посадовець.

Проте представник Повітряних сил відмовився коментувати слова Рьопке про те, що в України нібито “закінчилися ракети” до систем ППО Patriot та IRIS-T.

За його словами, розголошувати конкретну кількість, скільки ракет в нас залишилося, не можна, бо це інформація з обмеженим доступом.

Нагадаємо, журналіст німецького видання Bild Юліан Рьопке заявив, що в України закінчилися ракети до зенітних систем ППО Patriot та Iris-T.  

Дефіцит ППО. Критична ситуація для України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button