Україна

У постраждалих від повені районах можливі спалахи кишкової інфекції

У районах, які постраждали від повені в західних областях України, можливі спалахи кишкової інфекції. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає 1NEWS.

Відповідаючи на питання про те, чи готовий МОЗ до можливих спалахів COVID-19 в затоплених районах Західної України, міністр сказав: “Звичайно, крім COVID-19 ми бачимо по тій статистиці, яка була раніше, і готуємося до спалахів і кишкової інфекції. Тому що це вода, і таке можливо”.

За його словами, всього в результаті повені 11 установ охорони здоров’я були підтоплені, але “там ситуація повністю контрольована”.

Говорячи про ситуацію в підтопленій лікарні міста Галич (Івано-Франківська область), де знаходяться на лікуванні пацієнти з COVID-19, і можливу евакуацію, міністр сказав, що “дійсно, в лікарні Галича було затоплено підвальне приміщення, і ми почали готуватися до можливої евакуації … було евакуйовано тільки трьох жінок-породіль, інших не евакуювали, ситуація повністю контрольована”.

Нагадаємо, протягом останніх днів Україну накрили сильні зливи та повені, які спричинили масові підтоплення житлових будинків, сільськогосподарських угідь, а також пошкодили дороги та об’єкти критичної інфраструктури.

 

 

Back to top button