Україна

У Порошенка відреагували на заяву СБУ


У Порошенка відреагували на заяву СБУ

У період 1-8 грудня у Петра Порошенка були заплановані візити лише до Польщі та США, запевнили у Європейській солідарністі.

Служба безпеки України поширила “неправдиве повідомлення” про нібито заплановану зустріч лідера Європейської солідарністі, народного депутата Петра Порошенка з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном. Про це йдеться в коментарі пресслужби партії, оприлюдненому в суботу 2 грудня.

“Викликають відвертий подив спроби влади виправдати фактичний зрив візиту лідера опозиції Петра Порошенка до Вашингтона контррозвідувальною інформацію СБУ про ймовірність зустрічі пʼятого президента України з премʼєр-міністром Угорщини Віктором Орбаном та теоретичне використання бесіди російськими спецслужбами”, – заявили у партії.

Стверджується, що у період 1-8 грудня у Петра Порошенка були заплановані візити лише до Польщі та США.

“На жаль, Служба безпеки України розповсюдила неправдиве повідомлення, що скасування підписаного головою ВР розпорядження про відрядження та заборона виїзду Порошенку 1 грудня були повʼязані із зустріччю з Орбаном. Тут не йдеться про якісь інші дати… Парадокс офіційних розʼяснень СБУ ще й у тому, що пʼятого президента України, як не дивно, не випускали до Угорщини, а по факту не випустили до Вашингтона. Одним безглуздим рішення вдарили одразу по двох сторонах – і в Будапешт плюнули, і у Вашингтон поцілили”, – йдеться у коментарі.

У партії стверджують, що в США також не випустили і всіх депутатів Європейської солідарності, які отримали запрошення на форум Міжнародного демократичного союзу, а також на зустрічі в Пентагоні, Конгресі і Держдепі США.

Як повідомлялося, 1 грудня прикордонники не випустили Порошенка у відрядження до Польщі та США. Речник ДПСУ Андрій Демченко заявив, що прикордонники не випустили політика за кордон через те, що його відрядження було скасовано.

Пізніше перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко пояснив, чому підписав розпорядження про скасування відрядження Порошенка.

А сьогодні СБУ завила, що Порошенко планував зустріч з Орбаном і міг стати інструментом в руках російських спецслужб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button