Україна

У Польщі навчаються понад 48 тисяч студентів з України – дослідження


У Польщі навчаються понад 48 тисяч студентів з України - дослідження

Якщо у 2019 році в польських університетах навчалося 39 тисяч студентів з України, то після початку повномасштабної війни з РФ ця кількість значно зросла.

В польських університетах у минулому навчальному році навчалося 102 тисячі іноземців, у тому числі понад 48 тисяч студентів з України. Про це свідчать дані дослідження Іноземці в університетах Польщі, повідомляє Польське радіо.

За словами однієї з авторів дослідження Анни Мазярчик, кількість іноземних студентів постійно зростає з 2012 року.

“Найбільше студентів приїжджає до Польщі з України та Білорусі. Домінування цих двох націй є характерною рисою сектору вищої освіти в Польщі протягом багатьох років. Наступними країнами за кількістю іноземних студентів були: Зімбабве, Туреччина, Індія, Азербайджан, Узбекистан і Китай”, – розповіла вона.

Зазначається, що якщо у 2019 році в польських університетах навчалося 39 тисяч студентів з України, то після початку повномасштабної війни з РФ ця кількість значно зросла.

“У минулому навчальному році понад 48 тисяч студентів з України навчалися в польських університетах, і вони становили майже половину всіх іноземних студентів. 60% з них були люди, які почали навчання на першому курсі, і більшість з них навчалася в Мазовецькому воєводстві”, – повідомила Анна Мазярчик.

Вона додала, що для навчання в Польщі іноземці найчастіше обирали менеджмент, ІТ, економіку, логістику, медицину та психологію.

Нагадаємо, за даними Міністерства освіти і науки Польщі, в польських закладах освіти навчається понад 286 тисяч дітей з України. Майже дві третини українських школярів і студентів приїхали до Польщі після початку повномасштабної війни в Україні.

Як повідомлялося, у Польщі покращується ставлення до українських біженців. Продовжувати приймати у країні втікачів від війни згодні понад 60% поляків. Такі результати опитування польського Центру дослідження громадської думки.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button