Україна

У Пентагоні відзначили креативність ЗСУ на Курщині


У Пентагоні відзначили креативність ЗСУ на Курщині

Американське військове керівництво продовжує обговорювати з українськими колегами їхні довгострокові цілі на території Росії.

Пентагон продовжує обговорювати з Києвом цілі ЗСУ у Курській області. Про це на брифінгу у вівторок, 20 серпня, повідомив речник Пентагону США Патрік Райдер.

“Ми продовжуємо дискусії з українцями щодо того, на чому вони зосереджені. Ви чули, як президент Зеленський сказав, що це було для створення буферної зони, тож ми ведемо ці розмови, щоб дізнатися більше про їхні цілі”, – зауважив Райдер.

За його словами, Штати зосереджені на тому, щоб Україна була вільною і суверенною країною, здатною стримувати російську агресію в майбутньому.

“Стосовно їхньої операції в Курську, то, як я вже згадував, вони явно змусили росіян до боротьби у відповідь. Це, безумовно, продемонструвало креативність і бойову майстерність українців. Але коли йдеться про те, які їхні довгострокові цілі тут, то ми це з ними все ще обговорюємо”, – додав речник.

Він прокоментував можливість застосування далекобійних ракет ATACMS по території Росії: “Наша політика залишається незмінною в плані використання ударних сил і засобів дальнього радіуса дії для завдання глибоких ударів. Як ми вже говорили, проведення оборонних операцій через кордон дозволено. І я на цьому зупинюсь”.

Нагадаємо, напередодні глава Пентагону Ллойд Остін провів переговори з міністром оборони України Рустемом Умеровим. 

Зеленський: Досягаємо поставлених цілей на Курщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 5 =

Back to top button