Україна

У Пентагоні повідомили, що відбувається під Бахмутом


У Пентагоні повідомили, що відбувається під Бахмутом

Під Соледаром та Бахмутом Донецької області йдуть жорстокі бої, де проти українських захисників Росія кинула зеків та найманців.

У районі Соледара та Бахмута Донецької області 18 січня 2023 року тривали жорстокі бойові дії. Російські окупаційні війська немають повного контролю над жодним із цих міст. Про це в середу, 18 січня, заявив координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, цитує Укрінформ.
 
“Я скажу вам, що станом на сьогоднішній ранок ми не оцінюємо, що вони (російські військові – ред.) фактично заволоділи обома містами в односторонньому порядку”, – сказав він.
 
Він зазначив, що в цьому районі “ведуться жорстокі бої”, особливо біля Соледара, де, за оцінкою США, контроль над територією залишається суперечливим.
 
Кірбі також зазначив, що хоча росіяни протягом останніх днів і розвинули поступовий прогрес, проте це їм коштувало дорого – вони фактично закидають своїми тілами українські позиції.
 
“Ці зусилля координуються переважно Пригожиним та його ПВК Вагнер за певної підтримки російських військових”, – сказав Кірбі.
 
У той же час представник Білого дому зазначив, що “Пригожин хоче, щоб його вважали більш актуальним і незамінним на полі бою”, ніж традиційні збройні сили РФ. Кірбі також підтвердив, що через це між Міноборони Росії та угрупуванням Пригожина створилася напруженість.
 
Раніше розвідка Британії оцінила ситуацію у Соледарі на Донеччині.
 
Також підрозділи Держприкордонслужби у складі Сил оборони України захищають підступи до міста-фортеці Бахмут. Зокрема, прикордонники помітили спробу груп піхоти супротивника обійти опорний пункт українських захисників. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button