Україна

У пасажирські поїзди повертається воєнізована охорона


У пасажирські поїзди повертається воєнізована охорона

У 2020 році Укрзалізниця запровадила пілотний проєкт з охорони пасажирських поїздів у русі силами воєнізованої охорони компанії. Під час повномасштабного вторгнення проєкт було призупинено,

Укрзалізниця посилює безпекові заходи: з 30 червня відновлено супровід пасажирських поїздів воєнізованою охороною. Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

У 2020 році Укрзалізниця запровадила пілотний проєкт з охорони пасажирських поїздів у русі силами воєнізованої охорони компанії. Працівники цього підрозділу супроводжували 10 пасажирських поїздів. Під час повномасштабного вторгнення проєкт було призупинено, тепер цю практику відновлюють.

Повідомляється, що воєнізована охорона вже працює у поїздах № 81 Київ – Ужгород, № 41 Дніпро – Трускавець і № 712 Київ – Краматорськ.

“Продовжуємо працювати над питаннями безпеки наших пасажирів. Разом із жіночими купе поновили охорону в окремих поїздах. Працівники відомчої охорони вже здійснили 17 рейсів та долучилися до вирішення декількох конфліктних ситуацій. Будемо масштабувати проєкт з урахуванням результатів першого тижня”, – повідовим голова правління Укрзалізниці Євген Лященко.

Щоб викликати працівників воєнізованої охорони, пасажирам слід звернутися до провідника вагона або начальника поїзда.

Наголошується, що під час рейсу в разі необхідності працівники відомчої воєнізованої охорони мають право здійснювати заходи фізичного впливу і використовувати спеціальні засоби, розглядати справи про адміністративні правопорушення і накладати адміністративні стягнення, а також затримувати й передавати правопорушників до правоохоронних органів, проводити особистий огляд і огляд речей.

Раніше повідомлялося, що ЄС інвестує в розбудову залізниці України.

В Укрзалізниці розповіли про тест жіночих купе

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button