Події

Воював проти ЗСУ на Херсонщині й Донеччині – судитимуть стрілка «армії днр» П…

Воював проти ЗСУ на Херсонщині й Донеччині – судитимуть стрілка «армії днр»

????Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України).

????Досудовим розслідуванням встановлено, що 22 лютого 2022 року мешканець тимчасово окупованого м. Макіївки отримав від представника місцевого «військкомату» повістку.

????Після навчання у м. Іловайську мобілізований із позивним «Ярік» вступив до лав стрілецького батальйону «полку мобільного резерву 1-го армійського корпусу міністерства оборони днр».

????На початку повномасштабного вторгнення рф в Україну чоловік у складі зазначеного підрозділу прибув через Кримський міст до Херсонської області для здійснення збройного опору Збройним Силам України.

????Зокрема, він воював в Антонівці, Комишанці, Томиній та Широкій балках, Олександрівці, Чкаловому, Давидовому Броді, Білогірці й Садку – на Херсонщині та Ялті, Рівнопілі, Нижніх дачах, Микільському, Керменчику і Старомлинівці – на Донеччині.

????Будучи молодшим сержантом й командиром відділення, стрілок виконував злочинні накази своїх командирів щодо вбивства українських захисників і знищення мирного населення.

????15 серпня 2023 року при спробі дістатись до с. Урожайного Волноваського району чоловіка затримали військові ЗСУ. Наразі він перебуває під вартою.

????Досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Back to top button