Україна

У NYT розповіли, як ЗСУ вичислювали окупантів на півночі країни


У NYT розповіли, як ЗСУ вичислювали окупантів на півночі країни

Російські окупанти надто часто дзвонили рідним, чим допомогли українським силовикам вирахувати.

Навесні 2022 року українським військовим вдалося встановити місце розташування окупантів на півночі країни і знищити їх завдяки мобільним телефонам, які використовували для дзвінків додому. Про це у суботу, 17 грудня, пише The New York Times у великому матеріалі, присвяченому причинам поразок РФ в Україні.
 
Видання пише, що українські правоохоронці стали помічати підозрілу активність іноземних номерів мобільних телефонів у лісах біля кордону України та Білорусі.
 
“Російські солдати дзвонили додому з мобільних телефонів і зненацька з’являлися в українських мережах. Українці швидко зрозуміли, що можуть бачити і чути загарбників у режимі реального часу”, – йдеться у статті.
 
“Ми слухали, як російські солдати панікували, і дзвонили своїм друзям та родичам… Вони використовували звичайні телефони для ухвалення рішень щодо своїх подальших дій”, – сказав чиновник, який стежить за прослуховуванням телефонних розмов.
 
Нагадаємо, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, окупанти в Криму готуються до висадки українського десанту.
 
Як повідомлялося, у Білому домі вважають, що Україна має сили для повернення Криму.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button